VZW Evolis

Samenwerken Werkt!

Het bedrijventerrein Evolis in Kortrijk en Harelbeke werd ontwikkeld met bijzondere aandacht voor ontwerp, uitgifte en beheer. Het is een bedrijventerrein waar ecologie, economie en ruimtelijke kwaliteit hand in hand gaan en waar die kwaliteit ook op lange termijn wordt gegarandeerd. Dat kan alleen door een doorgedreven parkmanagement.

De lat van dat parkmanagement ligt hoog. Daarom werd in de verkoopsvoorwaarden van de gevestigde bedrijven de oprichting voorzien van de bedrijventerreinvereniging Evolis.

Medio 2016 lanceerde de Vlaamse overheid een projectoproep bedrijventerreinmanagement. Met die oproep wou de Vlaamse overheid een financiële bijdrage leveren om bedrijventerreinen aantrekkelijker en duurzamer te maken. Vlaanderen wil zo de samenwerking stimuleren op het vlak van bijvoorbeeld duurzaam woon-werkverkeer, logistiek, energievoorziening, beveiliging, eco-efficiëntie en terreinonderhoud.

In 2017 werd VZW Evolis dan ook opgericht. De voorbije jaren werd er dan ook actief gewerkt op tal van verschillende werkdomeinen. 

 

Persmoment oprichting VZW EVolis - april 2017